Super Eroi? Ei.

Acum, ei sunt generația pierdută a României.

Dar pot deveni supereroii României.

250.000 de speranțe pentru România. Ei sunt viitorul.

250.000 de viitorii angajați, antreprenori și lideri care pot susține economia și societatea românească.

250.000 de cetățeni care aleg să rămână acasă sau să revină în țară când vor crește mari.

și noi

Acum, noi suntem cinici, pasivi și adesea prea tăcuți..

O nouă generație de supereroi în devenire are însă nevoie de:

250.000 de modele de urmat în viață și în carieră, repere de umanitate și bun simț.

250.000 de prieteni mai mari și mentori, gata oricând să audă, să asculte și să dea o mână de ajutor.

250.000 de supereroi care să crească alți supereroi în jurul lor.

Vrem să schimbăm puțin lumea. Lumea lor.

Se vorbește prea puțin despre drama copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate. Faptul că nu există statistici oficiale din partea autorităților spune multe despre interesul acordat acestui subiect.

Trăim într-o lume cinică și, de multe ori, avem tendința să privim acest fenomen doar din punct de vedere al cifrelor și impactului economic: ne pleacă forța de muncă, ne pleacă talentele, ne pleacă tinerii care pot susține economia. Pierdem taxe, impozite, pierdem bani.

 

Poate mai important decât toate acestea este ce rămâne în urma lor, acasă. Copii singuri. Copii care trăiesc sentimentul de abandon. Copii care simt lipsa părinților în fiecare secundă. De când se trezesc dimineața și își pregătesc singuri pachetul pentru școală, până când adorm pe pernă gândindu-se cum ar fi arătat viața lor dacă mama sau tata ar fi fost acasă. Mai mult, rața de abandon școlar în rândul copiilor care cresc fără părinții este mult mai mare. Tentațiile, anturajul, provocările vieții de adolescent. Toate acestea sunt încercări la care ei sunt supuși. Cu sau fără părinți acasă.

Acțiunile noastre pot avea un impact semnificativ

Iar rolul nostru este acela de a fi inițiatorii acestor acțiuni, arătând că România este construită prin compasiune și se dedică viitorului său.

Copiii aceștia sunt viitorul țării noastre. Ei vor fi viitorii angajați și antreprenori care vor susține economia. Și, în același timp, ei prezintă cel mai mare risc să plece din țară. Oricum ar fi, avem o responsabilitate morală față de ei, față de viitorul societății noastre, față de viitor, în general, să ne implicăm.

 

Nu ne propunem să le înlocuim părinții. Știm că așa ceva nu ar fi posibil. Dar sigur putem să facem o diferență și să fim alături de ei atunci când pornesc pe drumul vieții de adult. Așa a început ideea proiectului „Supereroi”.